İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - TOKİ Osmangazi Anaokulu

TOKİ Osmangazi Anaokulu Tarihçesi

Okulumuzun inşaatı Başakşehir ilçesi Kayabaşı Mahallesi 20. Bölge mevkiinde 2011 Mayıs ayında başlamış olup, 2013 yılının mayıs ayında tamamlanması planlanmıştır. Bölgede  yerleşimin artması ve Fenertepe'deki okulun ihtiyacı karşılayamayacak durumda olması üzerine okulumuzun yetiştirilmesi için azami gayret sarfedildi. Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Toki yetkilileri ve yüklenici firma aralarındaki istişareler sonucunda çalışmalara olağanüstü hız verildi ve okul binası zamanından önce tamamlanarak bitirildi. Sonunda okulumuz diğer okullardan bir hafta sonra gecikmeli olarak açılarak, 24.09.2012 tarihinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Okul binasına geçilmeden önceki süreçte öğrenci kayıtları, okul binasının karşısında bulunan Boğaziçi Konutları A.Ş. Yönetim binasında idareciler ve öğretmenler tarafından yapılmıştır.

İlkokul bünyesinde eğitim veren anasınıfımız 18.07.2022 tarihli ve 53706963 sayılı Bakanlık Olur'u ile  anaokuluna dönüştürülmüştür.

Yayın: 10.03.2023 - Güncelleme: 14.03.2023 13:38 - Görüntülenme: 56